Suur-Savon piiri tiedottaa

Suomen Metsästäjäliiton Suur-Savon piiri on pyytänyt jakamaan seuraavaa tietopakettia seurojen jäsenille. Aiheina mm. piirin tapahtumat, piirin toiminnan kehittäminen, ammuntakoulutus, toimiston aukioloajat ja kaupan olevat jäsentuotteet.

Seurojen ansioituneita jäseniä kannattaa palkita. Lisätietoa palkitsemisesta löytyy piirin nettisivuilta: https://suursavo.metsastajaliitto.fi/seuroille/palvelut-seuroille/jasenten-palkitseminen.

Kaikki piirin riistanhoitokilpailussa palkitut seurat eivät ole vielä noutaneet palkintoja piirin toimistolta (auki tiistaisin klo 10.00–17.30).

Farmari 2022 -messut pidetään Mikkelissä 30.6.–2.7. Piirimme osallistuu metsästäjäliiton mukana messuille. Messujen aukioloajat ovat torstai-perjantai klo 10.00-18.00 ja lauantai klo 10.00-17.00. Piiri esittelee toimintaansa, suorittaa jäsenrekrytointia, opastaa metsorekisterin käytössä, jakaa ilmaistuotteita, pitää metsästysaiheisia arvauskilpailuja, pitää hupiammuntaa lapsille, esittelee jousimetsästystä ja myy jäsenpalvelutuotteita (mikäli mahdollista). Tulkaahan käymään piirin teltalla.

Piiri järjestää minimetsoleiri 1:n 6.8.2022 Kangasniemellä ja minimetsoleiri 2:n Mikkelissä syksyllä 2022. Ilmoittautumiset leireille toteutetaan liiton tapahtumakalenterin kautta tai erikseen (piirin nettisivuilta nuorille/leirit -kohdasta löytyvät ohjeet).

Eräsavut 2022 -tilaisuus pidetään joulukuussa 2022. Paikka ja ohjelma selviävät myöhemmin. Piiri kutsuu kesällä koolle toimikunnan valmistelemaan asiaa (yt. Suur-Savon Kennelpiiri, paikallinen RHY ja metsästysseura).

Piirin toimistolla (Maaherrankatu 30) on myynnissä vielä mm. tauluja, kilpailukortteja, loukkuja. Piiri ei pysty jatkossa myymään samalla hinnalla tuotteita kuin Eräkontti, joten jäsenpalvelutuotteiden myynti tulee entisestään supistumaan.

Metsästäjäliitto toteuttaa kevään ja kesän 2022 aikana piirikierroksen jokaiseen liiton piiriin. Käynnin aikana keskustellaan liiton ja piirien kehittämisestä. Liiton väki tulee käymään piirissämme 14.6.2022. Pyydän metsästysseuroja ja henkilöjäseniä tekemään mahdollisia esityksiä toiminnan kehittämiseksi. Niitä voi lähettää, vaikka sähköpostilla osoitteeseen suursavo@metsastajaliitto.fi.

Liittohallitus päätti myöntää nuorten ammuntakoulutukseen tukea jäsenten lahjoittamista varoista. Yhteen koulutuskokonaisuuteen on varattu 700 euroa. Ohessa on linkki uutiseen sekä liiton verkkosivuilla olevaan hakulomakkeeseen: https://metsastajaliitto.fi/uutiset/ampumakouluttaja-nuorille. Koulutus pohjaa metsästysammunnan ABC -koulutukseen, joten vastuuhenkilön olisi syytä olla ABC-kouluttaja. Kokonaisuuteen kuuluu ABC-koulutus ja viisi suorituskertaa, jossa tutustutaan metsästysammunnan eri lajeihin. Tavoitteena on innostaa sekä seuroja nuorisotyön pariin sekä nuoria lisää ampumaharrastamiseen. Haussa on siten liitolta yhteensä 32 koulutuskokonaisuutta. Toiminta pyritään järjestämään nuorille maksuttomana jäsenetuna.

Piirin koulutusmateriaalin vuokraushinnat säilyvät ennallaan eli 50 euroa per kerta jäsenseurat ja RHY:t sekä 100 euroa per kerta muut.

Piirin omaa tuomarikoulutusta ei ole toistaiseksi suunnitteilla. Mikäli tarvetta esiintyy, voidaan kohdennettuja koulutustilaisuuksia järjestää eri puolella piiriä. Piiri pyytää tekemään mahdollisia esityksiä kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle Vesa Kekkoselle (kekkonen.vesa@gmail.com) tai piirin toiminnanjohtajalle (suursavo@metsastajaliitto.fi).

Piirin toimisto on suljettuna 22.6.-1.8.2022. Toiminnanjohtaja on lomalla heinäkuun (tarvittaessa puhelin 0451209113 tai sähköposti petri.hujanen@metsastajaliitto.fi).